Den mest afsidesliggende musikfestival I verden – ARCTIC ASSEMBLY

Dansk/Grønlandsk Dokumentarprogram 2023

Dokumentarens formål er at vise, hvad der sker når musikere, sangskrivere og producenter fra hele Norden vælger at begive sig på en flere tusind kilometer lang rejse til Nuuk for hver især at bidrage med det musikalske særkende fra deres hjemstavn til det, der bliver en færdigindspillet plade. Numrene på pladen bliver et miks af medbragte sange og musik, der spontant opstår i mødet mellem de nordiske deltagere.

I løbet af serien bliver numrene arrangeret og indspillet på kun tre dage. Grundfortællingen er at beskrive at vores forskelligheder til sammen udtrykker en fælles, nordisk identitet.
Nye broer mellem den danske og den grønlandske kultur bliver bygget.

 • Genre
  Dansk-Grønlandsk Dokumentarprogram

 • Tv-kanaler
  DR, KRN, RUV

 • Varighed
  2 x 45 minutter

 • Ide
  Simon Bekker, Rasmus Johansen

 • Instruktør
  Fotograf
  Redigering
  Martin Sorgenfrei

Føl dig underholdt

 • Mød et heterogent, fast persongalleri, hvori der udspringer sig storytelling på hver deres facon
 • Identificer dig med indholdet – både via geografi, musikken og de medvirkende personer
 • Skift mellem ren dokumentar og nordiske musikvideoer optaget på forskellige lokale lokationer
 • Tempo og krydsklip mellem arbejdscases – uden at være max. hæsblæsende
 • Den flotte grønlandske natur som vi kommer til at være midt i

Seværdigt i hele Norden

Med dette projekt demonstrerer vi på bedste vis hvordan kunstner fra Færøerne, Norge, Sverige, Island, Grønland og Danmark kan samskabe musik der vil holde en høj kunstnerisk standart og ville være spændende for publikum i hele Norden, i et enestående øjebliksbillede. De deltagende musikere, sangskrivere og producere er alle etablerede inden for deres felt, erfarende ud i samarbejdets kunst og solide forankrede i hvert deres del i Norden, nogle med et publikum hvor andre bare arbejder med linjerne.

Ved at arbejde med en form hvor orkestrene hele tiden dannes på ny og under tidspres, vil hver enkelt sang på hver sin unikke måde skabe genkendelige referencer og give helt ny bud på en nordisk lyd. Men da alle sangene er frembragt ved den samme proces, vil der blive skabt og holdt en rød tråd gennem alle sangene.

For seerne vil det være en rejse i at genkende og opleve nyt, i en ret konkret oplevelse af et samarbejde hvor det i sagens natur er svært at pege ud hvem der enlig har bidraget med hvad.

Fortællingen

Vi følger 14 sangskrivere og musikere fra Danmark, Færøerne, Island, Sverige og Grønland som i fællesskab rejser til Grønland for at arrangere og indspille sammen en række numre i april 2022. Resultaterne præsenteres desuden ved en række livekoncerter, hvorefter numrene udgives samlet. Materialet består dels af sangoplæg som sangskriverne hvert især har med hjemmefra og sange som skrives fra bunden undervejs.

Ved hjælp af en stram tidsramme og en struktur der blander nye orkestre ud af deltagerne til hvert nummer, blev der skabt
enestående øjebliksbilleder som på ganske kort tid skal udforskes, tilrettelægt og indspillet.

1:2 Nordisk musik-bootcamp14 unge, håbefulde sangskrivere og musikere fra Danmark, Færøerne, Island, Sverige er draget til Nuuk på Grønland. Sammen med de indfødte musikere er håbet, at der bliver arrangeret en række musiknumre, som bliver bundet sammen til et flerkulturelt musikalbum. Under opholdet i bootcampen blomstrer et intimt musikunivers, med rum for personlige fortællinger og deling af musikalsk kunnen.

Ideen er, at det samlede udtryk bliver en fusion af forskellige genre og musikernes benovelse over den storslåede grønlandske natur. Deltagerne drager senere til Sisimut, hvor missionen er at færdiggøre indspilningerne og afholde en række koncerter.

2:2 Arctic Sounds Festival14 musikalske talenter fra forskellige nordiske lande har været i musikalsk bootcamp i Nuuk. Nu er de ankommet til Sisimut, hvor de skal færdiggøre et fælles album på musikskolen og i byens musikstudie.

Deltagerne får dernæst kun 24 timer til at finde og blive fortrolige med egnede musikere på musikskolen i Sisimiut, hvor de sammen øver intenst for at blive klar til at drage på en snescootertur ud i landskabet rundt om byen for at afholde udendørs mini livekoncerter.

Den sidste dag optræder hele Arctic Assembly i den ombyggede Råstofhal, som i anledning af Arctic Sounds Festival er omdøbt School of Rocks.

Dokumentarens stil

Vi lægger i programmerne meget vægt på den visuelle storytelling.

Gennem hele udsendelsen holder vi den dokumentariske stil, hvor vi følger vores deltager tæt på deres arbejde og deres sociale sammenkomster.

Carsten Holm guider seeren med sin enorme musikviden og rolige personlighed gennem udsendelserne.

Se vores trailer her

OFF TV

Gustav Petrussen
Gustav PetrussenGreenland
Beinir Troes Rasmussen
Beinir Troes RasmussenFaroe Islands
Naja Parnuuna Vahl Olsen
Naja Parnuuna Vahl OlsenGreenland
Francesca Vincentie
Francesca VincentieSweden
Simon Bekker
Simon BekkerDenmark
Esben Svane
Esben SvaneDenmark
Katrin Helga Olafsdottir
Katrin Helga OlafsdottirIsland
Steffen Lynge
Steffen LyngeGreenland
Jorsi Sørensen
Jorsi SørensenGreenland
Inunnquaq Petrussen
Inunnquaq PetrussenGreenland
Glenn Møller
Glenn MøllerGreenland
Lea Kampmann
Lea KampmannFaroe Islands
Rasmus Johansen
Rasmus JohansenDenmark
Sarah Flindt Nielsen
Sarah Flindt NielsenIsland
Carsten Holm
Carsten HolmDenmark